Een persoonlijk pronkstuk in het interieur..

Zwanger raken.. het is het mooiste wat je kan overkomen. Een klein mini mensje groeit in je buik.. Elke week tel je af naar het moment tot je hem/haar eindelijk in je armen mag sluiten en elke week wordt je buik een stuk je groter.. Maar na je zwangerschap ben je, ook al wil je dat niet, alles al weer heel snel vergeten.. Zelf vind ik dat zo jammer, want het is zo bijzonder!

Daarom maakte ik samen met mijn vriend een gipsbuik. Leuk om te doen, maar heel interieurproof is dat grote ding natuurlijk niet. Die verdwijnt uiteindelijk ergens in een hoekje en je kijkt er nooit meer naar om. Ook maakten we natuurlijk heel veel foto’s maar een 2D herinnering is toch anders.

Tijdens mijn zwangerschap kwam ik in contact met Buikbeeld. Een bedrijf dat deze mooie zwangerschaps herinnering vast legt.. Buikbeeld is een familiebedrijf dat beeldjes maakt van je buik op het meest bijzondere moment in je leven. Steffie en Maarten zijn partners en de eigenaren van dit mooie persoonlijke bedrijf! Steffie maakt het digitale model van je lichaam en Maarten verwerkt dit tot een tastbaar iets.

Van een scan tot iets tastbaars.
Ik ging langs in ‘s-Hertogenbosch en liet een 3D Scan maken van mijn bolle buik van 36 weken. Waar ik na een warm welkom eerst de mogelijkheden qua materialen bekeek. Zo kun je kiezen uit een buikbeeld van (luxe) kunststof, hout, brons, RVS en je hebt zelfs de mogelijkheid om hem in het goud te laten maken!
Zelf vond ik het heel erg lastig om de keuze te maken, want alles is zo mooi en bijzonder! Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor een bronzen buikbeeld, omdat dit materiaal het mooist tot zijn recht zou komen in ons interieur. Want het was natuurlijk de bedoeling dat dit bijzondere beeldje uiteindelijk een plekje krijgt bij ons in het interieur.
Na het bespreken van de pose die ik wilde aanhouden, maakte Steffie een scan van mijn lichaam. Op het tv scherm konden we meteen een ruwe preview zien! Die vervolgens nog wat geperfectioneerd werd, natuurlijk niet te veel want het moet wel jouw lichaam blijven.


Na akkoord op de scan, werd mijn buikbeeld met een 3D Printer afgedrukt. Zo ontstaat er een tastbaar beeldje. Oh wat was ik benieuwd naar hoe mijn lichaam er uit zou zien in een beeldje, en na weken wachten was het eindelijk zo ver!! Mijn buikbeeld werd net na mijn bevalling thuis bezorgd. Hij is nog mooier dan ik had verwacht en wat ben ik blij dat ik mijn bolle buik heb laten vastleggen tot een tastbaar pronkstuk.
Een pronkstuk dat een mooie plek krijgt bij ons in huis. Want eerlijk waar, deze prachtige beeldjes zijn echt een toevoeging aan je interieur!

Zo blij en dankbaar dat ik dit gedaan heb, en nu? Nu kijk ik met mijn kleine frummel in mijn armen steeds even naar dit mooie beeldje van mijn lichaam. Wat een mooie herinnering is dit! Wil jij jouw lichaam ook vereeuwigen in zo’n mooi tastbaar beeldje? Dan is Buikbeeld zeker een aanrader!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: