5 keer genieten in de tuin op zijn best

Hi!

Afgelopen tijd nam ik jullie via Instagram al mee in onze grote tuin verbouwing. Niets bleef wat het was. Na maanden van bloed zweet en tranen kwam eindelijk het moment dat we konden genieten van de tuin!

Voor ons houdt ultiem genieten in de tuin in dat wij hier de dag door kunnen brengen, maar bovenal lekker kunnen genieten van het eindeloos tafelen. Hierbij mag natuurlijk een dining set niet ontbreken. Dus begon onze zoektocht hiervoor, iets wat best lastig is. Er is zoveel keuze in vormen, materialen en hoogtes. Een aantal sets spraken mij het meeste aan. Voor jullie maakte ik een lijstje met mijn vijf favorietjes !!

1. Stoel intenso variano in combinatie met de Hartman Sophie studio dining table.

 • Iets wat mij echt aanspreekt bij deze combinatie zijn ronde vormen en het gebruik van de materialen. Zo is de stoel gemaakt van een gevlochten nylondraad met een aluminium onderstel. Hierdoor krijgt de stoel een eigentijdse uitstraling en het zit ook nog eens heerlijk!
  Waar we tegenwoordig vaak voor zwart kiezen, vind ik het juist leuk om de stoelen te combineren met een witte tafel. De diningset krijgt hierdoor een wat speelsere uitstraling.
  Iets wat ik ook erg fijn vind aan de tafel is dat door de royale omtrek, je er makkelijk met zes personen aan kan zitten. Nodig je familie maar vast uit !

2. Manifesto Vazzalo barstoel in combinatie met de Bartafel ROUGH-X

 • Vaak kiezen we voor de normale hoogte eettafel. Toch spreekt mij een hoge tafel ook erg aan. Door het gebruik van diverse hoogtes kan je verschillende eilanden creëren in de tuin. Wanneer je een loungeset in de tuin hebt, is dit leuk te combineren met een hoge bar/eettafel.
  Ik viel op deze combinatie door het stoere en robuuste van de tafel en het vrouwelijke en eigentijdse van de stoelen. Wat mij betreft een top combi!

3. ROUGH-D Loungemodules in combinatie met de rechthoekige Bellagio Bolano dining tafel.

 • Heb je wat minder ruimte in de tuin of combineer je loungen & eten liever in één? Ga dan voor de loungemodules van ROUGH-D. De banken zijn afgewerkt met dunne teakhouten latjes, waardoor je een heel uniek effect krijgt!
  De bank is prachtig in combinatie met de rechthoekige zwarte tafel. Dit is een strak design waardoor je oog echt getrokken wordt naar het speelse van de loungemodules. Daarnaast vind ik de kleur van de kussens echt fantastisch! Maar ga je toch liever voor wat neutralers? Dan kan je ook kiezen voor grijs of zandkleur.

4. De ROUGH-K Rope diningtuinstoelen in combinatie met de ROUGH-Y dining tafel

 • Nog een set die mij erg aanspreekt zijn deze prachtige teakhouten stoeltjes gecombineerd met het gevlochten nylondraad. Het voordeel van deze stoelen is dat ze stapelbaar zijn en je deze dus makkelijk kan opbergen voor de winterperiode. Kan het jou niet gek genoeg? ga dan voor meerdere kleuren stoelen. Combineer bijvoorbeeld de terra en groen met elkaar.
  Doordat de armleuningen van de stoelen wat rond lopen, vind ik het leuk deze te combineren met de royale ronde eettafel.

5. De kleurrijke Hartman stoelen in combinatie met Bellagio Bresimo tuintafel
 • Heb jij een grote familie, veel vrienden en een grote tuin? Dan is deze eettafel van maar liefst 330 cm echt iets voor jou, want hier is ruimte genoeg! De tafel is perfect te combineren met de kleurrijke stoelen van Hartman. Voor nog meer zitcomfort kan je ook nog bijpassende zitkussentjes bestellen. Dat wordt zeker weten een kleurrijk geheel en natuurlijk een gezellige boel!

Zelf zijn wij voor de groene Intenso variano tuinstoelen gegaan uit optie 1, iets wat we onwijs blij mee zijn! Wij gaan intens genieten deze zomer, van onze tuin, de tuinset en elkaar!

En voor welke diningset jullie ook zullen gaan, gezelligheid is gegarandeerd dus zet de BBQ maar vast aan!

Deze blog is geschreven ism Kees Smit.

4 gedachten over “5 keer genieten in de tuin op zijn best

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: