Weinig aandacht hoeven geven aan je planten..

Zoals we allemaal weten ben ik een echte plantenliefhebber. Hoe meer groen in huis hoe beter. Het zorgt voor gezelligheid en sfeer in huis.
Maaar…. Een combinatie van het eeuwig druk hebben en veel planten is niet altijd een goede combinatie. Ik vergeet vaak welke plant ik al water gegeven heb en welke nog niet.

Kort geleden kwam ik in contact met 123planten . Ik koos bij hen deze prachtige Strelitzia Nicolai en pot van Pottery uit en liet hem voorzien van Vulcastrat bodem met een water meter.

Vulcastrat?
Vulcastrat is een grindsoort die een vergelijkbare werking heeft als kattengrind. Het absorbeert namelijk vocht. Omdat vulcastrat meer water absorbeert ten opzichte van gewone aarde, geeft het geleidelijk water af aan de wortels. Ook kan water zich niet onderin de pot verzamelen buiten het bereik van de wortels omdat vulcastrat het water tot wel 30cm omhoog absorbeert.  Door een watermetertoe te voegen kan je zien hoeveel water er nog onder in de pot staat en of het al tijd is om de plant weer wat te drinken te geven. Klinkt geweldig en simpel toch?

Ik ben iniedergeval fan en mijn prachtige Strelitzia ook, want die zal altijd vrolijk in zijn pot staan! Op deze manier hoef ik mijn nieuwe groene vriend in de zomer nog maar 2 keer per maand water te geven en in de winter zelfs maar 1 keer!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met 123planten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: