Mijn ”perfecte strelitzia” zoektocht..

Wat een hoop leuke reacties kreeg ik afgelopen week op mijn mega strelitzia! Ik besloot er een blog over te schrijven…

Zoals vele van jullie weten ben ik een echte planten liefhebber. Ik moest er even inkomen, wat ook een aantal plantjes het leven gekost heeft. Hierdoor durfde ik niet al te veel geld uit te geven aan een plant. Maaaarr.. Inmiddels ben ik met behulp van mijn lieve mams, een hele goede planten moeder geworden! Dus werd het tijd voor wat zwaarder geschut!!

Heel veel kleine plantjes vind ik erg leuk, maar aangezien wij beste een ruime kamer hebben miste ik toch iets.. Een grote plant leek mij de perfecte oplossing! Maar welke? Er zijn zoveel leuke en mooie planten, wat het niet bepaald makkelijk maakt.20180630_182950

Jaren geleden zag ik eens ergens een Strelitzia staan en wat vond ik die mooi… Een aantal maanden geleden werd bij ons een nieuwe supermarkt geopend met een planten afdeling en daar stond hij dan, de Strelitzia… Ik was op slag verliefd en wist het zeker: Deze kwam in mijn huis te staan, maar toen sloeg de twijfel toe…

Moest ik wel zo’n dure plant kopen bij een supermarkt en daarnaast was de plant ”maar” rond de 120 centimer en dat vond ik best klein. Ik hoor je denken, 120 centimeter? Wat is daar klein aan… Maar ik wilde iets groots, en dan echt groot..

En zo begon mijn zoektocht naar “de perfecte mega strelitzia”. Ik ging verschillende tuincentra af maar elke plant was minimaal 200 euro en voldeed toch niet helemaal aan mijn eisen… Op internet zocht ik er ook op los, maar je raadt het al.. nog steeds niet groot genoeg. Daarnaast vond ik het een te groot risico zo’n eyecatcher online te bestellen, waardoor een ander hem voor mij zou uitzoeken….

Langzaam begon ik de hoop op te geven, tot ik via internet in contact kwam met Leo. Ik las zijn bericht en was meteen overtuigd!! Dus besloot ik de dag na mijn vakantie meteen een bezoekje te brengen!

Leo is de eigenaar van strelitzia kwekerij Blok. Samen met zijn partner heeft hij een Strelitzia kwekerij van zo’n 5700 m2.

Nu komt het!! Dit is een waar walhalla voor de Strelitzia liefhebbers.. Want er staan zo’n 13.000 planten.. Ja, je leest het goed, zo veel.. Zij verzorgen samen deze planten, welke gekweekt zijn voor snijbloemen, al jaren lang met veel liefde. Daar werd ik heeulll blij van, aangezien ik niet alleen gek ben op de plant, maar ook de bloemen echt fantastisch vind!! Er komen namelijk zes tot acht bloemen aan een plant! In de eerste instantie was het de bedoeling de planten te verkopen, maar aangezien ze te hoog werden paste ze niet meer op de veiling karren!

In de kas werden wij hartelijk verwelkomt en kregen we veel informatie over de plant en hoe wij deze het beste kunnen verzorgen! Daarna konden we rustig rond kijken en mochten we zelf een plant kiezen. Best lastig om tussen 13.000 planten ”the perfect one” te vinden, het liefst nam ik ze allemaal mee naar huis; maar ja dat paste helaas niet in de auto haha.

Aangezien ik op zoek was naar een mega plant keek ik welke er bovenuit stak en daar stond hij dan!! Mijn perfecte Strelitzia!! 2,5 meter hoog en had flink wat bloemen gehad.. Nu hoor ik je denken.. Zij moet een fortuin kwijt geweest zijn, maar nee.. voor een vrij zacht prijsje van € 70,- was deze beauty van mij!! Welke inmiddels staat te stralen in onze woonkamer..

Mijn strelitzia doet het perfect, en krijgt zelfs al nieuwe bladen en scheuten. Kortom; een echte aanrader!

Liefs,

20180625_213003-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: