Van een vintage kast naar een pronkstuk..

Toen ik wist dat wij de trotse eigenaar werden van ons huidige paleis ben ik al snel inspiratie op gaan doen. Inrichten is natuurlijk het allerleukste klusje en daarom kon ik het ook niet laten alvast een kast te kopen die ik online tegenkwam.. Toen ik de kast zag wist ik meteen dat dit het perfecte opknap project voor mij werd, maar wat ik er mee ging doen wist ik nog niet.. Wel wist ik dat hij een andere kleur moest worden, dus haalde ik de kast uit elkaar en schuurde en plamuurde hem. Daarna liet ik hem een aantal maanden verfstoffen op zolder..

    

Via Instagram kwam ik terecht bij het bedrijf Libi Bung en Frenchic, een onderdeel van het bedrijf.
Frenchic is het snelst groeiende krijtverf merk in Engeland. Maar het is niet zomaar krijtverf..
Libi Bung betekent in het Surinaams het goede leven, en dit is ook waar voor zij staan..
Frenchic is een ecologische verf, er zitten dus geen chemische toevoegingen in en dit maakt de verf eco vriendelijk. Daarnaast is de verf EN 71-3 gecertificeerd wat inhoudt dat je veilig kinderspeelgoed, meubels en kinderkamers er mee kunt verven.

Frenchic heeft verschillende soorten krijtverf lijnen:
The Original krijtverf met 24 kleuren. Waarbij een finishing coat nodig is om het kras en vocht bestendig te maken.
De Lazy Range met 15 kleuren. Waarbij de wax in de verf is verwerkt.
De al Fresco lijn met 12 kleuren. Deze kan buiten gebruikt worden en is erg uniek aangezien deze weerbestendig is.
De muurkrijtverf met 10 kleuren. Deze lijn is een wasbare krijtverf.

Om mijn kast op te knappen koos ik voor de Lazy Range, de kleur Spitfire (grijstint) viel mij meteen op! Wat ik een groot voordeel aan deze lijn vind is dat je deze in tegenstelling tot vele andere krijtverven geen finish coat hoeft te geven. De wax is in de verf verwerkt. Door na het schilderen het meubel zacht op te boenen, activeer je de wax.
Wat ik zelf ook een erg groot voordeel vind is dat je de verf van te voren niet hoeft te roeren, schudden of water hoeft toe te voegen. Dat komt omdat er geen vluchtige stoffe
n, toxine of oplosmiddelen zijn toegevoegd.

Ik heb de kast met een platte kwast geschilderd, hierdoor krijg je heel licht kwast streken te zien. Aangezien de kast best groot is leek het mij een beste klus, maar niets is minder waar! De verf smeert heel makkelijk uit en heeft een erg goede dekking. Echt een aanrader dus, ook voor de niet zo goede schilders onder ons, aangezien de verf mooi opdroogt.
 
De oude handgreepjes waren niet helemaal mijn smaak, daarnaast wilde ik de kast graag nog een extra stoer tintje geven. Uit tuig leer stroken sneed ik handgreepjes en bevestigde deze met patentboutjes op de kast!

Het duurde even voor het meubel dan eindelijk af was, maar ik ben er super blij mee! Zo is er niks meer terug te zien van de oude kast!

Liefs,
Jessica

Deze blogpost is in stand gekomen in samenwerking met Libi Bung.

  

 

2 gedachten over “Van een vintage kast naar een pronkstuk..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: